Totale productie 35 miljoen ton meer dan vorig jaar

Chinese Fuji appelproductie stijgt 5%

Tholen - Het Fuji seizoen in China gaat beginnen. De telers zijn begonnen met de zakken van de appels te halen, zodat ze afhankelijk van het weer over 5 tot 10 dagen geplukt kunnen worden.

Bij Alfa Fruit Packers zijn ze net klaar met aanpassingen aan de verpakkingslijn met een nieuwe droger en een zachte borstel rollenband. Volgens Steve Leung kunnen ze nu efficiënter verpakken, wat het product ten goede komt. Ook gaan ze een betere kwaliteit verpakkingsmateriaal gebruiken, sterker karton en een foamlaag.


 
De totale Chinese productie zal met 4-5 % toenemen tot 35 miljoen ton meer dan vorig jaar. Grote stijgers in de productie zijn de regio's Gansu met 30%, Hebei met 20% en Shaanxi met 10% stijging. In de provincie Shandong daalt de productie met 25% als gevolg van nat en koud weer tijdens de bloei. 
 
De maat van de appels is groter dan vorig jaar. In een doos zullen er 72 en 80 appels gelegd kunnen worden in plaats van 88 en 100 vorig seizoen. Kleinere maten zijn er bijna niet.

De weersvoorspelling voor de komende tijd is goed. We krijgen zonnige warme dagen en koele nachten die ideaal zijn voor de kleuring van de appels. Kwalitatief zijn er door de vele regens wat meer ruwschilligheid en rot te verwachten. Mogelijk wordt het geen goed bewaarseizoen. Maar ondanks alles ziet het gewas in Shandong er goed uit.
 
De prijzen van de vroegere rassen als Gala, Red Star en Golden Delicious zijn 20% lager dan vorig jaar. Steve verwacht dat de prijs lager zal zijn dan vorig seizoen en wel om de volgende redenen.

Er liggen nog veel Fuji appels in de koeling die tegen elke prijs weg moeten. Er zijn minder speculanten dit jaar vanwege de grote verliezen in het afgelopen seizoen. En ten derde zal de to ongeveer 5% groter zijn. 
 
De prijzen zullen volgens Steve tot 20% lager zijn dan vorig jaar aan het begin van de oogst. Ook zullen de handelaren later in het seizoen, als de voorraden minder worden, de prijzen voor de betere kwaliteiten moeten verhogen of de kwaliteitsnormen verlagen. 


 
Contact:
Steven Leung
Alfa Fruit Packers
alfafruit@gmail.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven