Nieuw: koud gepasteuriseerd fruitsap

Tholen – Het eerste onder hoge druk gepasteuriseerd, High Pressure Process (HPP), sap is onlangs exclusief door het Britse Waitrose geïntroduceerd. In een gesloten ketenbereiding van voedingsmiddelen maakt Coldpress sappen van appelrassen zoals Braeburn, Cox’s en Pink Lady, evenals van Valencia sinaasappelen en gemengde vruchten zoals appel en citroen. Coldpress gebruikt HPP om organismen te doden en de houdbaarheid te verbeteren zonder de warmte die normaal nodig is tijdens de pasteurisatie.

Nick Cliffe, marketing manager van Coldpress, vertelde: "Een van de belangrijkste redenen voor de nadruk op appels is de emissie van vluchtige stoffen in appels, die ze hun delicate smaak geven. En die aroma’s zijn zeer gevoelig voor warmte en dat is de reden waarom alle gepasteuriseerd appelsap hetzelfde smaakt.

"De gevoeligheid van HPP bewaart de afzonderlijke delicate smaken. Pink Lady of Braeburn sap smaakt alsof je de appel proeft". Het sap is verkrijgbaar in alle Waitrose winkels en de eerste reacties zijn uitstekend, vertelde Andrew Gibb, de eigenaar van Coldpress. Het bedrijf maakt momenteel 40.000 liter sap per maand. Maar dat zal naar verwachting aanzienlijk stijgen zodra de introductie op de Restaurantbeurs later deze maand plaats vindt, voegde hij eraan toe.

Cliffe zei: "Het oorspronkelijke idee voor het sap kwam door de grote hoeveelheden fruitpuree, die we voornamelijk voor de horeca doen. Het was daar dat wij echt het inzicht kregen hoe zacht het HPP-proces op de vruchtsmaak reageerde, terwijl de houdbaarheid in gekoelde opslag goed was. Achteraf lijkt het bijna verbazingwekkend eenvoudig.

Coldpress gebruikt aangepaste polyethyleentereftalaat (PET) flessen van Constar voor haar sappen en doet het HPP bij de Deli 24 faciliteit in Milton Keynes als onderdeel van een licentieregeling. Ze hebben geholpen met het HPP-proces en opslag, aldus Cliffe. HPP is een grote innovatie in de productie van conserveermiddelvrije producten dankzij haar vermogen te steriliseren en de houdbaarheid te verlengen zonder toevlucht te nemen tot pasteurisatie.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.