Appelras Antarès, resistent tegen schimmel en bruinbeschadigingen

De koningin van de appels, de Antarès, is een ecologisch verantwoordelijk geteelde vrucht en staat bekend om haar knapperige, roodgele schil en haar lichtzure smaak. Het bijzondere aan deze appel is dat zij van nature resistent is tegen de schimmel, die zwarte of bruine beschadigingen veroorzaakt op de schil. 18 jaar geleden zijn de bedenkers INRA en DL-SNC Elaris begonnen met de ontwikkeling van deze appel en in 2006 zette zij haar eerste stap op de Franse markt, waar zij steeds meer toeneemt in populariteit.Vergers de la Blottière, een gespecialiseerde familieonderneming in hardfruit in het departement Gardes, is sinds 2003 betrokken bij de teelt van deze appelvariëteit. Al verscheidene jaren richt dit bedrijf zich op duurzame ontwikkelingen in de fruitteelt. Zo heeft zij nestkastjes voor koolmezen in de appelbomen gehangen. Deze vogels zijn natuurlijke rovers van larvenparasieten; chemische behandeling is zodoende niet meer nodig.

“Antarès heeft ons direct verleid. Ze heeft veel voordelen en vertegenwoordigt op een uitstekende manier welke waarden wij aanhangen. Het is een ecologische appel dankzij haar natuurlijke resistentie tegen verscheidene ziektes en door haar positieve bijdragen aan de biodiversiteit,”verklaart David SOCHELEAU, directeur van Vergers de la Blottière. “Vandaag de dag kunnen we zelfs verder gaan dankzij het kwaliteitscertificaat Demain la Terre.” Dit is een organisatie die in 2004 is opgericht door 5 producenten van groenten en fruit, die betrokken zijn bij duurzame ontwikkeling. In 2010 heeft deze organisatie een kwaliteitscertificaat uitgebracht, met daarin de 9 belangrijkste thema’s: GGO, water, grond, arbeidsveiligheid, biodiversiteit, energie, afval, economie en sociaal.

Met dit certificaat geeft de appel Antarès aan dat het milieu door haar gerespecteerd wordt, de biodiversiteit gegarandeerd en dat zij een fruit is van kwaliteit, zekerder en gezonder.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.