Collegae en consumenten proeven en kiezen

't Gelders Eiland heeft het beste biologisch appelsap

Het appelsap van biologische fruitteler Harmen Peters uit Lobith is op de Prisma Bedrijfsnetwerk Biologische Fruitteelt Studiedagen 2011 verkozen tot beste appelsap van appels uit het oogstjaar 2010. Hiermee is Harmen een waardig opvolger van Louis Ruissen uit Varik die de trofee vorig jaar won.

Prisma, de vereniging van biologische fruittelers, reikte de prijs voor de vierde keer op rij uit. Elk jaar kiezen de leden van deze vereniging het beste biologische appelsap van het laatste oogstjaar. Deze keer hebben ook de deelnemers van de Studiedagen meegestemd. De vruchtensappen zijn beoordeeld op uiterlijk, smaak en aroma. De factor smaak is de zwaarwegende: het aangename zoetgehalte gaf de doorslag. Opvallend detail van de prijswinnaars is dat geen enkele teler de prijs minimaal twee heeft gewonnen, het niveau ligt dan ook dicht bij elkaar.Op Prisma Bedrijfsnetwerk Biologische Fruitteelt Studiedagen 2011 zijn door biologische fruittelers die appelsap van hun product maken hun vruchtensappen ter keuring ingebracht. Niet alleen de collega-fruittelers hebben de appelsappen beoordeeld, ook de deelnemers aan het symposium ('leken', consumenten) hebben hun oordeel uitgebracht.

Het winnende appelsap is onder andere verkrijgbaar in de eigen biologische boerderijwinkel van 't Gelders Eiland, Eltenseweg 1, 6915 KA Lobith. De openingstijden zijn woensdag t/m zaterdag van 9.00 – 12.30 uur.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven