Herzien schema Barometer Duurzame Groenten en Fruit

SMK heeft het certificatieschema Barometer Duurzame Groenten en Fruit herzien. De eisen voor het aandeel duurzame groenten en fruit zijn niet gewijzigd. In het herziene schema zijn nieuwe eisen en keuzemaatregelen opgenomen voor de zorg voor de medewerkers. Nieuw is ook de Energiemodule voor de detailhandel, waarmee snel inzicht kan worden verkregen in energiebesparende maatregelen. Het nieuwe schema gaat in op 1 januari 2011 en is geldig tot 1 januari 2013.

De Barometer Duurzame Groenten en Fruit is gericht op de AGF-afdeling van de supermarkt en op zelfstandige groentenspeciaalzaken. De Barometer geeft handvatten om duurzaamheid in kaart te brengen, te verbeteren en te communiceren naar de consument. De Barometer Duurzame Groenten en Fruit heeft betrekking op het aandeel duurzame groenten en fruit in het AGF-assortiment en op een duurzame bedrijfsvoering. Hiervoor zijn eisen en keuzemaatregelen uitgewerkt op drie niveaus, te weten brons, zilver en goud.

Tijdens de herziening zijn de eisen en keuzemaatregelen in overeenstemming gebracht met de andere Barometers van SMK. Het schema kreeg hierdoor een nieuwe opzet. De eisen en keuzemaatregelen en de algemeen geldende eisen zijn in aparte documenten weergegeven.

SMK heeft een licentieovereenkomst afgesloten met certificatie-instellingen die de certificatie uitvoeren. Deze certificatie-instellingen werken volgens de richtlijnen van EN 45011 en zijn daartoe geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie of hebben daartoe een aanvraag ingediend. Een ondernemer die in aanmerking wil komen voor het certificaat Barometer Duurzame Groenten en Fruit, kan zich richten tot de certificatie-instellingen die genoemd staan op de website van SMK.

Het herziene certificatieschema Barometer Duurzame Groenten en Fruit, inclusief de Energiemodule is te vinden op de site van SMK.

Bron: Food Holland/SMK

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.