"Mogelijke export van 50.000 tot 100.000 ton"

Rusland is geïnteresseerd in Pakistaanse aardappelen

Rusland heeft aangegeven interesse te hebben in het importeren van 50.000 tot 100.000 ton aardappelen uit Pakistan. Volgens een Pakistaanse groenten- en fruitexporteur nemen aardappelen een belangrijk deel van de Russische consumptie in.

Een jaar geleden importeerde Rusland al 2.000 ton. Rusland importeerde vorig jaar ook aardappelen uit Marokko, Saudi-Arabië en Brazilië. Dit jaar heeft Rusland een aardappeltekort en wil meer uit het buitenland importeren. De Pakistaanse exporteur geeft aan dat er al besprekingen geweest zijn met de Russische kamer van koophandel en importeurs.Bij deze gesprekken is besproken dat Pakistan voor 15 januari een voorstel ingediend moet hebben. Rusland schijnt geïnteresseerd te zijn in 50.000 tot 100.000 ton aardappelen voor de prijs van $250-$270 per ton. Pakistan exporteert aardappelen naar verschillende landen. Het meeste naar Sri Lanka waar vorig jaar 70.000 ton heen ging.

Pakistan teelt gemiddeld 2,7 tot 2,8 miljoen ton aardappelen en de lokale consumptie is 1,5 miljoen ton. Het gemiddelde exportvolume per jaar is 200.000 ton.

Bron: Tribune.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.