Druiven zijn moeilijk plaatsbaar tegen lagere prijzen

Weinig interesse voor kleinere maten mango’s uit Peru

Tholen – De vraag naar mango’s uit Peru en Brazilië is na een redelijk verlopen seizoen volgens een importeur aan het afnemen. De grote bulkaanvoer vanuit Brazilië is vrijwel gedaan en daar komen vanaf april weer voldoende volumes op de markt, maar uit Peru loopt de aanvoer nog even door. Door droogte en koude tijdens het groeiseizoen in Peru is de maat van de mango's aan de fijne kant en ontstaat er een onevenwichtigheid in vraag en aanbod doordat de kleinere maten slecht te plaatsen zijn.

Het resultaat over het hele seizoen is volgens onze zegsman naar tevredenheid verlopen en de verkopen voor de kerst vallen niet tegen. Bij de druiven worden er volgens hem beduidend minder hoge prijzen gerealiseerd dan eerder in het seizoen. De prijzen zijn van dik 20 euro gezakt naar, afhankelijk van de kwaliteit en kleur, tussen de 10 euro voor de rode en rond de 13 euro voor de witte druiven per bak.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.