Brazilië: tendens stijgende prijzen houdt aan

De Braziliaanse druiventelers zijn bang voor dalende prijzen aan het einde van het jaar, en toch zijn de vooruitzichten gunstig.
Volgens informatie van het Ministerie van Landbouw steeg de gemiddelde druivenprijs de laatste 3 jaar met 19%. Deze verhoging hield ook stand in 2010.

In 2007 was de druivenprijs R$ 1,88 per kg en twee jaar later steeg de prijs naar R$ 2,23 per kg. Een specialist op dit gebied geeft aan dat de stijgende tendens ook dit jaar aanhoud. Tot nu toe is de gemiddelde prijs R$ 2,53 per kg. De verwachting is dat de totale oogst dit jaar 110.000 ton is.

De druivenconsumptie is in het land het laatste decennium van 1,5 kg per persoon per jaar gestegen naar ongeveer 2,8 kg per persoon. In december verdubbelt de consumptie. Rond kerst en de jaarwisseling worden veel druiven gegeten.

De druiven hebben dit jaar niet veel schade geleden door de droogte vanwege de moderne technieken die telers gebruiken. Er wordt voldoende geïrrigeerd en daarnaast worden voldoende andere middelen gebruikt om de druiven te beschermen.

Bron: Folha de Londrina

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.