"Onstabiel lenteweer"

Verschillende maatvoeringen bij Argentijnse druiven

Druiventelers in de provincie San Juan in Argentinië begonnen de oogst met onstabiel lenteweer, meldt de lokale krant Diario de Cuyo. "Wind en droogte waren de oorzaken dat de druiven kleiner werden en in de trossen verschillende maatvoeringen voorkwamen. Hierdoor moest er zorgvuldiger worden geplukt en dit leidde weer tot hogere loonkosten."

"Er zijn problemen met de maatvoering van de druiven, omdat ze geteeld zijn onder wisselende weersomstandigheden," geeft de manager van Expofrut, een belangrijke exporteur, aan. Expofrut verwacht van de provincie San Juan 16.000 ton verse druiven te verschepen. De raming voor de totale oogst in deze provincie is 60.000 ton. "De kwaliteit van het fruit is optimaal en bevat een goed suikergehalte."

Een manager van Fruit Trade geeft aan dat men dit jaar later is gestart met oogsten om de juiste kwaliteit te kunnen leveren. Exporteurs hadden eerst hun bedenkingen over de afzet, maar geven aan nog weinig gemerkt te hebben van de economische crisis in Europa.

Bron: freshfruitportal.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.