"669 miljoen euro"

België: recordaangiften zwart geld

In de eerste elf maanden van dit jaar hebben al 2.263 Belgen zwart geld aangegeven bij de fiscus, goed voor een bedrag van 669 miljoen euro. Dat is drie keer zoveel als vorig jaar, en acht keer zoveel als in 2008. Dat meldt de VRT-nieuwsredactie dinsdag.

Dat meer Belgen hun zwart geld laten regulariseren, komt omdat er internationaal meer informatie wordt uitgewisseld, zegt Francis Adyns, de woordvoerder van Financi├źn.

"We vermoeden dat het afkalven van het bankgeheim er voor een stuk tussen zit", zegt Adyns. "Bovendien is de toepassing van de Europese richtlijnen versterkt die de uitwisseling van gegevens regelen die nuttig kunnen zijn voor de fiscus tussen de lidstaten van de Europese Unie."

"Last but not least is er ook het verhaal van de cd-rom van het Zwitserse filiaal van de Engelse bank HSBC waar de Belgische fiscus via de Franse fiscus beslag op heeft kunnen leggen. Dat heeft voor onrust gezorgd bij de mogelijke indieners van die aangifte tot fiscale regularisatie", aldus Adyns.

De fiscus is nog bezig dat dossier te onderzoeken. Het gaat om meerdere honderden mensen, van wie moet worden vastgesteld of ze hun buitenlands geld al dan niet hebben aangegeven.

Bron: De Standaard.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.