Jungheinrich introduceert nieuwe stapelaar met wielarmheffing

Jungheinrich introduceert een nieuwe stapelaar met wielarmheffing. Niet alleen heeft de Duitse heftruckfabrikant voortaan een stapelaar met wielarmheffing beschikbaar vanaf 1.200 kg draagvermogen, het voor stapelaars zo belangrijke, praktische gebruiksgemak werd ook verder geperfectioneerd.

Jungheinrich is marktleider in het segment van de stapelaars en heeft om die reden vele verschillende varianten en modellen in het programma. De wielarmheffing op de EJC 212z, 214z en 216z vergroot de bodemvrijheid van de stapelaars met 122 mm. Dat maakt het mogelijk om over kleine drempels en oneffenheden in de vloer te rijden, waar een conventionele stapelaar op vast zou kunnen lopen. Schade aan het chassis wordt zo voorkomen. Optioneel kunnen de wielarmen worden uitgevoerd ‘als extra vorken’, zodat zelfs twee pallets tegelijk kunnen worden vervoerd: één op de gewone vorken en één op de wielarmen. De stapelaar biedt dan dezelfde efficiëntievoordelen als een duolift stapelaar.Met de vernieuwingen is vooral het praktische gebruiksgemak en comfort van de stapelaars verder ontwikkeld. Zo zijn er diverse slimme aflegmogelijkheden en vakken gecreëerd, waaronder een handig, geïntegreerd documentvak aan de motorkap. Het toerental van de hydraulische pompmotor wordt voortaan proportioneel aangestuurd, waardoor het heffen zeer precies en stiller verloopt. Uiteraard beschikken de stapelaars ook over proportioneel dalen. Met Softlanding (optie) worden de vorken tijdens het dalen net boven de grond automatisch geremd, zodat de pallet zacht en behoedzaam op de grond wordt afgezet.

De EJC 212z, 214z en 216z kunnen ook worden uitgerust met makkelijke, geïntegreerde batterijlader, zodat bij elk 230V stopcontact kan worden opgeladen. Verder is het mogelijk de mechanische disselbediening te laten vervangen door een volledig elektrische variant. Daarmee is de truck nagenoeg met de pink te besturen. De restdraagvermogens van de nieuwe stapelaar serie zijn met maar liefst 25% verhoogd. Daardoor kan nu 680 kg tot 5,25 meter worden geheven en 630 kg zelfs tot 5,35 m.AC-draaistroomtechniek zorgt ervoor dat de rijmotor van de EJC 212z, 214z en 216z volledig onderhoudsvrij is. Samen met de nieuwe hefpompmotor garandeert dat ook een laag energieverbruik. Dankzij de zijdelingse batterijtoegang is eventueel wisselen van de batterij eenvoudig en veilig.

Jungheinrich behoort tot de top drie van grootste leveranciers en producenten van intern transport oplossingen ter wereld. De Nederlandse vestiging staat in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en verricht service aan vele verschillende soorten hef- en magazijntrucks en verzorgt bovendien totale magazijninrichtingen voor haar klanten. Daarbij levert het alle gerelateerde diensten zoals veiligheidskeuringen voor machines en magazijnstellingen, medewerkertrainingen en advies en ontwikkelt het eigen softwarepakketten voor in en om het magazijn.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.