Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim van der Burgh van Marni Fruit:

"Tomatenhandel loopt lekker"

Tholen - "De tomatenhandel loopt lekker en de prijzen zijn goed voor de tijd van het jaar", vertelt Wim van der Burgh van Marni Fruit. "Dit hele seizoen is sowieso voor de Hollandse tros- en losse tomatentelers niet verkeerd geweest. Maar het was ook hard nodig dat er betere prijzen op tafel kwamen dit jaar."

"De import van bijvoorbeeld Spaanse tomaten komt ook langzamer op gang in vergelijking tot eerdere jaren. Dit heeft te maken met het feit dat het de laatste weken 's nachts vrij koud geweest is in de regio Almeria en er veel neerslag en donker weer geweest is", vertelt Wim. "Ook de Canarische Eilanden en Marokko hebben te maken gehad met dit donkere weer. Momenteel is het zonnig in Spanje met dagtemperaturen van ± 20 graden, dus nog heel eventjes en dan komen de grotere aantallen eraan. Het merendeel hebben wij echter reeds voorverkocht in de programma's tegen prijzen die hoger liggen dan vorig jaar en waar de telers tevreden mee zijn. Van de pruimtrostomaten is zelfs 100% vooruit verkocht."

"Wij verwachten een goed Spaans tomatenseizoen. Onze Spaanse vestiging Frutas Luna heeft dit jaar tevens een flinke uitbreiding in trostomaten met telers die allen GlobalGAP-gecertificeerd zijn. We zijn al begonnen met nog kleinere aantallen die deze kant opkomen en de kwaliteit van zowel de tros als losse tomaten was werkelijk top. Wij zijn klaar voor het importseizoen", besluit Wim.