Afghanistan verkoopt meer granaatappelen dankzij toegenomen veiligheid

Tholen – Dankzij de toegenomen veiligheid in de regio Kandahar is volgens teler en handelaar Abdul Raziq in het district Daman de lokale marktverkoop toegenomen en heeft hij ook al een gedeelte van zijn beste granaatappelen naar Kabul, Dubai en India verkocht. Volgens plaatselijke ambtenaren is de omzet in de stad Kandahar sinds 2008 met meer dan 300% gestegen.

Voor een deel is dit te danken aan de Afghaanse Veiligheidstroepen die de aanvoerroutes bewaken en zo de scheepvaartroutes naar Pakistan en India niet hinderen. In het verleden werd een groot deel van de zendingen gestolen of we moesten voor bescherming bij criminelen of de Taliban betalen, aldus Hamadi, een vertegenwoordiger van de overheid.

De markt voor granaatappelen is een van de snelst groeiende in de wereld en velen vinden de Afghaanse granaatappelen de beste. Begin november hebben de telers meer dan 40 ton granaatappelen in een week naar Dubai verscheept.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.