Peruaanse druivenexporteurs zoeken andere exportmarkten

Peruaanse druivenexporteurs zijn op zoek naar andere markten zoals Japan, Korea en India, gaf de general manager Arce van Agroindustrial Beta aan. De manager van het tweede grootste druivenexportbedrijf gaf aan dat ook de Thailand en Mexico hun interesse hadden gewekt. Het idee voor nieuwe bestemmingen kwam van Provid, de Table Grape Producers Association. De VS is de grootste afnemer van Peruaanse druiven. Vorig seizoen werd hier 25,2% naar geëxporteerd.

Volgens de manager waardeert de internationale markt de Peruaanse druiven vanwege hun goede kwaliteit. Maar men heeft nog veel te verbeteren in Peru zoals kosten, technieken en rassen.

Eerste oogst

Volgens Arve had de oogst een moeilijke start. De oogst in het noorden kwam laat op gang. Ook werden ze beïnvloed door de Amerikaanse oogst, waardoor de prijzen lager uitvielen. Op dit moment zijn de perspectieven positief. De productie vindt vooral plaats in het zuiden van Peru en in het noorden. De stijging van de uitvoer in augustus en september naar 197,4% is te wijten aan de nieuwe teeltgebieden.

Tussen de oogsten door

De druivenexport is in het laatste seizoen (2009/2010) 11,2% in waarde gegroeid en 70,4% in kwantiteit in vergelijking tot 2008/2009. De exportwaarde van de druiven was US$ 156,6 mln. Het vorige seizoen was dit US$ 74,2 miljoen. Er werd toen 39,1 mln kilo verstuurd en dit seizoen 66,7 mln kilo. De rassen die geëxporteerd worden zijn: Red Globe, Seedless, Red Seedless, Superior en White Superior. 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.