Vraag naar Australische macadamianoten stijgt explosief

Tholen – Op Stahmann Farm, een notenkwekerij in Toowoomba in Australië, is de explosief stijgende vraag naar macadamia’s nauwelijks bij te houden. Normaal is het ideaal als de vraag het aanbod overtreft, maar nu kunnen de telers de vraag naar de macadamia’s niet bijhouden.

Het is een nieuw voedingsmiddel en eigenaar Genest heeft de vraag de laatste tien jaar sterk zien groeien. Ongeveer 30 jaar geleden kenden de meeste mensen de noten nog niet en nu zijn ze zeer populair en de vraag groeit snel in veel Aziatische landen. China vraagt alleen al 10% van de wereldwijde productie en gaat de westerse voedingsmiddelen steeds meer waarderen.

In Australië zijn er slechts een handvol telers, maar Genest verwacht dat dit de komende jaren zal veranderen, zodat over tien jaar de productie aan de vraag zal kunnen voldoen. In het verleden werden door de kleinschaligheid en de problemen met de teelt de aanplanten verwaarloosd door de telers. Als er telers zijn die een rendabele teelt zoeken voor de komende jaren zou de teelt van macadamianoten in overweging genomen moeten worden.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.