Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positieve vooruitzichten truffelseizoen

De mooie en stabiele novembermaand is bijna voorbij en dat betekent dat er weer veel gaat veranderen in de truffelgebieden. We vinden de Uncinatum, de herfsttruffel al beduidend minder, maar daar staat tegenover dat de kwaliteit en het profumo (de geur) heel mooi blijven. We hebben een uitermate fraai seizoen van de herfsttruffel. Het ziet er naar uit dat we zeker tot de kerst kunnen blijven genieten van de herfsttruffel, mits de vorst niet toeslaat in de bergen, want dan is het gedaan met deze truffelsoort.

De witte truffel, ook wel de vegetarische diamant genoemd, handhaaft zich buitengewoon en is zeer stabiel in kwaliteit. Deze zeer exclusieve delicatesse laat zich zeer eenvoudig verwerken, maar verdient een bijzondere toewijding bij bereiding. De unieke smaak en geur versterkt een geschikt gerecht op ongekende wijze. De witte truffel laat zich langzaamaan wat moeilijker vinden, we belanden in het naseizoen. In Piemonte, waar het merendeel van de witte truffel vandaan komt, lopen we meer risico op vorst. Onze truffeljagers zeggen dat we met de kerst nog kunnen genieten, maar of dan de vondsten nog voldoende zijn om de betrekkelijk toegankelijke prijs van dit moment te handhaven is twijfelachtig.

Maar de eerste donkere dagen van december kan de witte truffel op de menukaart blijven. De eerste berichten van de wintertruffel zijn gunstig. Nu al kunnen we uit de binnen- gebrachte vondsten een deel selecteren, dat al redelijk gerijpt is en al een
duidelijk waarneembare geur heeft. De Melanosporum lijkt zich het komende seizoen goed te manifesteren en al over enkele weken verwachten we de eerste volrijpe en heerlijk zoet geurende wintertruffel. De wintertruffel is de meest gewaardeerde truffelsoort en bereikt het hoogseizoen in januari. We horen veel berichten, die erop wijzen dat de wintertruffel dit jaar wat eerder rijp zal zijn dan andere jaren. Er is een fraai seizoen in aantocht!

Bron: Nieuwsbrief Smeding
Publicatiedatum: