Zumba ter discussie vanwege fitness-merk

Fresh Forward verandert naam nieuwe aardbei in RumbaVorig jaar werd het nieuwe aardbeienras van Fresh Forward gedoopt tot Zumba. Deze naam heeft echter tot veel discussies geleid met de eigenaar van een 'Zumba'-merk dat in gebruik is voor fitness. Daarom heeft Fresh Forward besloten de naam officieel te veranderen in 'Rumba'. "Tenslotte geeft een dans meer plezier dan fitness", aldus de ontwikkelaar van aardbeien- en appelrassen.

Rumba wordt momenteel getest op een aantal bedrijven in Europa, maar directeur Wim Aalbersberg laat weten dat er al telers zijn die het ras daadwerkelijk hebben aangeplant. De vroege aardbei is met name geschikt voor de teelt in de koelere gebieden van Europa, en als een mogelijke vervanger van Honeoye in Duitsland en Scandinavië. "Uit de testen in Noord-Europa bleek dat Rumba goed tegen vorst kan", vertelt hij. "In Nederland zou de aardbei het goed doen in de vroege teelt in tunnels."

De Rumba geeft een hoge opbrengst en de mooie, glanzende aardbeien hebben een goede houdbaarheid. Wim laat weten dat de aardbei geen hele zoete smaak heeft maar wel erg sappig is.

Voor meer informatie: www.thefruitfirm.comPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.