Paard van Sinterklaas krijgt gekleurde worteltjes

Akkerbouwers Harold Zondag uit Biddinghuizen en Martin Topper uit Dronten hebben speciale snackpeentjes ontwikkeld voor het paard van Sinterklaas én voor de kinderen.
Naast de traditionele oranje penen komen de peentjes nu ook in de kleuren wit, geel en paars op de markt. Zaterdag delen de twee ondernemers uit Flevoland 10.000 zakjes, speciaal voor kinderen, uit tijdens de intocht van Sint Nicolaas in Den Haag.

Innovatieaanjager Syntens gaf kleur aan dit gezonde en smakelijke initiatief en bracht de juiste partijen bij elkaar, die elkaar helpen om de gekleurde peen op de markt te brengen. Innovatieadviseur Joke Feenstra staat de boeren bij: 'Ze willen één of enkele concepten ontwikkelen en die in markt zetten, zoals de snackpeen voor kids. Voor de voedingsmiddelen sector liggen hier kansen op het gebied van gezonde snacks. Voor de akkerbouw kansen om nieuwe soorten gewas te gaan verbouwen.'

Ze vervolgt: 'We zien conceptontwikkeling in als eerste noodzakelijke stap in de productlancering. We hebben de ondernemers in contact gebracht met het Foodatelier in Enschede, waar nog volop actie loopt nu. Intussen is ook het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie betrokken door middel van een innovatievoucher.' Kortom, ontzettend innovatief en nauw betrokken bij een maatschappelijk thema’s op gebied van Human Health en gezonde voeding.

Bron: Flevopost

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.