Moderne productie Chinese groenten en fruit

Het Chinese Chaoda Modern Agricultural Holdings is een producent van groente en fruit. De oogsten van de onderneming worden zowel gebruikt voor verse levering in het Chinese binnenland als de omringende Aziatische landen. Daarnaast worden ingevroren producten geëxporteerd naar westerse landen.

Zoals de naam van de onderneming doet vermoeden heeft Chaoda Modern Agricultural modernisering van de landbouw als uitgangspunt. De traditionele landbouwsector van China is zeer gefragmenteerd, waarbij grond veelal eigendom is van een familie. Hierdoor zijn schaalvoordelen moeizaam te realiseren en is het distributiekanaal veelal inefficiënt. Chaoda verbouwt op grote schaal landbouwproducten waarbij de gehele levensloop van de producten vanaf het zaadje tot de levering door de landverwerker wordt verzorgd. Hierdoor is de onderneming in staat om gezonde marges op de producten te realiseren. Chaoda heeft slecht 0,5 procent van de totale landbouwgrond van China in handen. Er zijn dus nog volop groeimogelijkheden.

Daarnaast heeft Chaoda een concurrentievoordeel ten opzichte van de westerse boeren. Arbeid is in grote getale aanwezig en tegen zeer lage lonen. Hierdoor kan de Chinese groenteteler snel marktaandeel veroveren in het segment bevroren voeding in de westerse landen.

Chaoda heeft de laatste vijf jaar een stijging van zowel de omzet als de winst weten te realiseren. Verwacht mag worden dat deze groei ook de komende jaren als gevolg van de toenemende welvaart in China zal doorzetten. Ondanks de sterke vooruitzichten is de onderneming een typisch voorbeeld van een under researched aandeel. Geen van de grote effectenbanken verzorgen analyses over het aandeel. Door deze relatieve onbekendheid is de onderneming bijzonder laag gewaardeerd op een koers/winstverhouding van slechts 5. Voor lange termijn beleggers is dit een zeer interessante instapkoers.

Bron: www.iex.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.