grootste exporteur geconcentreerd appelsap

China verwacht daling appelproductie

Voor 2010/11 wordt de Chinese appelproductie geraamd op 30 miljoen ton. Dit betekent een daling van 5% in vergelijking met vorig jaar. Oorzaken hiervan zijn de ongunstige weersomstandigheden in de belangrijkste producerende provincies. De import van de appelen zal naar verwachting 30% toenemen. Dit wordt geschat op 80.000 ton. De export wordt geraamd op 1,08 miljoen ton, een daling van 10%.

De peerproductie wordt geschat op 13 miljoen ton, dat 9% minder is dan vorig jaar. De oorzaak van de daling zijn abnormale weersomstandigheden zoals lage temperaturen en hoge regenval. Daardoor is ook de kwaliteit afgenomen. De export van de peren wordt geschat op 450.000 ton, een daling van 9%. Dit komt onder andere door de lagere kwaliteit.

De prognose van druivenproductie komt op 6,2 miljoen ton. Dit is 9% meer dan vorig jaar. De kwaliteit van druiven wordt elk jaar beter. De import van druiven zal naar verwachting 4% afnemen als gevolg van extra leveringen en verbeterde kwaliteit. De export wordt geschat op 110.000 ton.

China blijft de grootste exporteur van geconcentreerd appelsap, met een aandeel van 90%. Productie voor geconcentreerd appelsap zal naar verwachting 8% dalen tot 600.000 ton als gevolg van strakke binnenlandse leveringen. Ook is men zeer voorzichtig met het produceren van grote hoeveelheden, omdat de prijzen van appelen hoog zijn.

Voor het hele rapport klik hier (Engelstalig)


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.