François de Rooij, Alexport:

"Hoge prijzen voor witte pitloze druiven"

Tholen - De markt voor duiven is op het moment goed. "Nu het Griekse seizoen eerder is afgelopen is de vraag naar Braziliaanse druiven groot", aldus François de Rooij van Alexport. De importeur heeft momenteel volop aanvoer vanuit het Zuid-Amerikaanse land. Er is dit jaar volgens hem minder volume uit Brazilië beschikbaar dan vorig jaar.

François vertelt dat de witte pitloze druiven tegen hoge prijzen weggaan. "Deze zijn op een vrijwel lege markt gekomen en de vraag is erg goed." Het gaat dan met name om de punnets. Hij verwacht dat deze druiven de komende tijd goed betaald blijven. De Braziliaanse aanvoer zal nog 2 weken aanhouden waarna de meeste retailketens halverwege december zullen overschakelen op Namibië en Zuid-Afrika.Eerst komen de druiven uit Namibië, waar dit seizoen door kou 10 tot 15% minder volumes beschikbaar zijn van de vroege variëteiten. Vervolgens komt Zuid-Afrika op gang, wat naar verwachting een vergelijkbaar productievolume heeft als vorig seizoen heeft. "Er is echter veel vraag naar Zuid-Afrikaanse druiven vanuit Azië en het Midden-Oosten wat de prijzen opdrijft. De verwachting is dat Azië als afzetgebied een serieuze concurrent vormt voor de Europese markt waardoor er wellicht minder volume uit Zuid-Afrika naar Europa komt", aldus François.Hij laat weten dat de kwaliteit van de Braziliaanse druiven naar tevredenheid is, en voorzien uitstekende kwaliteit uit Zuid-Afrika. "We verwachten dat de prijzen tot aan het eind van het jaar goed zullen blijven en zijn dan ook positief gestemd."

Voor meer informatie:
François de Rooij
Alexport
Tel. 078 8907114
E-mail
www.alexport.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.