Schaap Holland focust op aardappelexport

Handelshuis Schaap Holland richt zich meer dan voorheen op de exportmarkt. De uitvoer van aardappelen compenseert de teruggang in afzet richting fritesindustrie. René Hegge, in- en verkoper voor Noord-Nederland, vertelde dit woensdag tijdens de laatste dag van de rassenshow van het handelshuis in Biddinghuizen. Schaap Holland presenteerde de aardappelrassen uit het eigen onderzoek.

'Met name met Maritiema hebben we een ras dat goed geschikt is om te verschepen. We hebben alle faciliteiten in huis om de aardappelen in te pakken voor export. De maat 40-55 millimeter gebruiken we voor de afzet dichtbij huis. De grovere aardappelen gaan naar verdere bestemmingen', geeft Hegge aan.

De exportbestemmingen waar Schaap Holland vooral groei waarneemt, zijn Oost-Europa en bijvoorbeeld Griekenland. De export gebeurt rechtstreeks met de afnemers in de betreffende landen of via exporteurs.

'Dankzij de groei op de exportmarkt kunnen we onze omzetvolumes vasthouden. Daarnaast constateren we een lichte groei van de omzet in volume voor ons schilbedrijf', vertelt Hegge.

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.