"Zorgen om bewaarkwaliteit knolselderij; ruim 50 procent tarra"
Lies den Ouden tijdens de viering van het 35-jarig bestaan van Liedo vorig jaar
Zelf rooide Den Ouden vorige week nog knolselderij voor de opslag. "Vijftig tot zestig procent is tarra. De bewaarkwaliteit is minimaal. Telers die per se willen rooien, kunnen dat vaak wel, maar gaan - als ze de mogelijkheid hebben - vaak eerst aardappelen en uien rooien", weet Lies.
Vorig jaar werden relatief goede prijzen voor de knolselderij gebeurd. In vergelijking met vorig seizoen is het Nederlandse areaal met 5% gestegen en volgens Den Ouden is dat in het buitenland niet veel anders. "Knolselderij is nou niet direct het product waarbij je uitbreiding verwacht, daarom hebben de fabrieken minder product gecontracteerd. Zij hebben geen zin om door de contracten er geld bij te moeten doen."
Het prijsniveau is momenteel nog minimaal. "Men zegt dat er 16 cent geboden wordt voor knolselderij voor de versmarkt, maar ik krijg ze niet verkocht. Voor de industrie ligt de verkoopprijs op een niveau rond de 9,5/10 cent", besluit Lies. "Momenteel hebben we niet echt een markt die veel knolselderij vraagt. Dat is wel gebeurd, maar toen waren de prijzen goed."
Voor meer informatie:
Lies den Ouden
Liedo
Vijfhuizenberg 105A
Roosendaal
Telefoon: +31 653 563394
Fax: +31 165 563363
www.liedo.nl