"kleur en smaak nog niet optimaal door warme nachten"

Matig Spaans citrusseizoen verwacht door grote aanvoer

Tholen - "De Spaanse nachten zijn warm waardoor het citrus minder goed kleurt en het zoetgehalte ook wat achterblijft," zegt Toine van Hoof van FRS Holland die dagelijks aanvoer heeft vanuit Spanje. De importeur ontvangt de laatste Marisol waarna de tussenvariëteiten van de clementines beginnen. "De eerste Clemenules, die naar verwachting goed op smaak zullen zijn, zullen vanaf week 45/46 verkrijgbaar zijn."

Overigens is er volgens Toine inwendig niets mis met de kwaliteit van de clementines. "Ook de maatsortering van het citrus is vrij normaal." Wel zijn er meer dan voldoende volumes beschikbaar dit seizoen. De verkoop is op dit moment moeizaam. "Er is wel behoefte aan een goede clementine maar de smaak is momenteel nog niet optimaal en de aanvoer is direct vrij groot vanuit Spanje."


Ook voor de citroenen en sinaasappelen geldt dat er grote volumes beschikbaar zullen zijn dit seizoen. Toine vertelt dat men in het zuiden van Spanje reeds is begonnen met de export van sinaasappelen en dat Valencia volgende week start. "We verwachten eigenlijk voor de gehele citrusproductie dat er meer dan voldoende op de markt zal komen waardoor de afzet gedurende het gehele seizoen wellicht moeizaam zal verlopen tegen waarschijnlijk lagere prijzen."

Voor meer informatie:
Toine van Hoof
FRS-Holland B.V.
Venlo - Holland
Tel: +31 - 77 - 3999833
Fax: +31 - 77 - 3999830
www.frs-holland.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.