Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"eerste aanvoer op het water"

Weer minder Florida Grapefruit verwacht dit seizoen



Tholen - Het seizoen voor Florida Grapefruit staat in de startblokken. De eerste aanvoer voor Europa zitten momenteel op het water. Origin Fruit Direct verwacht de eerste binnenkomst uit het traditionele grapefruit gebied in Indian River County volgende week dinsdag. Door ongunstige weersomstandigheden en de strenge eisen die Europa stelt begint het seizoen dit jaar later dan anders. "De aanvoer is vertraagd en het grapefruit zal de komende weken ook nog beperkt verkrijgbaar zijn ", aldus Randolf Aaldijk van OFD.



De importeur laat weten dat er dit seizoen weer minder Florida Grapefruit voor Europa beschikbaar zal zijn, vanwege de hoge eisen die hier gesteld worden. "Het citrus wordt meerdere malen uitvoerig gecontroleerd wat ook vertraging oplevert", vertelt Randolf. Andere landen stellen volgens hem minder strenge eisen waardoor o.a. Japan en de binnenlandse markt belangrijke afnemers zijn van het grapefruit. "Exporteurs nemen ook liever niet meer het risico afgekeurd te worden."



De kwaliteit van de nieuwe oogst ziet er ondanks de vele kleine maten uitstekend uit. "Florida Grapefruit is de beste van de wereld dus de vraag blijft", aldus Randolf. Hij verwacht dan ook een positief seizoen tegemoet te gaan. Nu de programma's uit Zuid-Afrika en Florida elkaar niet opvolgen loopt het grapefruit uit Cuba en Israƫl volgens hem ook tegen mooie prijzen weg. "Er is genoeg aanvoer uit andere landen maar de smaak van Florida grapefruit is niet te evenaren dus we zien weer uit naar het nieuwe seizoen."



OFD werkt onder andere samen met producent Premier Citrus Packers. Zij beschikken over een eigen pakhuis waar de productie wordt verpakt voor diverse overzeese bestemmingen. "Door ook met andere (gecertificeerde) pakhuizen te werken kunnen we ondanks de mindere volumes die geƫxporteerd gaan worden naar Europa de volumes wel op peil houden."



Voor meer informatie:
Origin Fruit Direct
Keilestraat 9c
3029 BP Rotterdam
Tel.: (010) 244 93 00
Fax: (010) 478 39 66
E-mail
www.originfruitdirect.nl