Benny Cuypers van Lava:

"Opvallend brede vraag naar tomaten dit seizoen"

Tholen - Net als in Nederland, nadert ook het Belgische glasgroentenseizoen het einde. "Alleen de tomatentelers gaan nog wel even door", vertelt Benny Cuypers van Lava, de overkoepelende organisatie van zes groenten- en fruitveilingen in België. "Met uitzondering van de paprika's is het glasgroentenseizoen naar ieders tevredenheid verlopen. En dat is een verademing, na vorig jaar."


Zes Lava-veilingen, verspreid over Vlaanderen

"De productie van tomaten lag dit jaar niet zo hoog als het vorige, maar dat was ook wel een erg productief jaar", blikt de verkoper terug. Het prijsniveau van de tomaten lag dit seizoen volgens Cuypers bij onze zuiderburen op op een hoger niveau dan in Nederland. Wat betreft de andere producten, durft hij daar nog geen verwachting over uit te spreken. Wel lag het prijsniveau van de cocktailtomaten verreweg het laagste binnen het tomatensegment.

"Maar opmerkelijk vonden wij dit jaar toch wel de brede vraag die er naar onze tomaten was. Zowel het Oostblok, als Griekenland en Italië hebben veel tomaten geïmporteerd. Daar hebben ook de weersomstandigheden in de zuidelijke landen wel een rol ingespeeld", besluit Benny.

Voor meer informatie:
Benny Cuypers
LAVA
Tel: +32 (0)15 50 42 53
www.lava.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.