Nederland grootste aanvoerder tomaten op Ierse markt

Hollandse tomatenexport in eerste acht maanden 7% hoger

In de eerste acht maanden van 2010 is 557 miljoen kg Nederlandse tomaten uitgevoerd, 7% meer dan vorig jaar in dezelfde periode. De meeste belangrijke afzetlanden hebben meer Nederlandse tomaten geïmporteerd, maar Italië (-7%) en Tsjechië (-11%) laten een daling zien.Duitsland

Op de Duitse groothandelsmarkten zijn de prijzen voor Nederlandse grove trostomaten (47mm+) dit seizoen duidelijk hoger geweest dan in 2009. De prijsnotering voor losse tomaten (57-67 mm) verdween na week 34, maar tot die tijd waren de prijzen hoger dan in 2009 en regelmatig ook hoger dan in 2008. Bij de meeste Duitse supermarkten was er in de periode week 36 t/m week 41 een opwaartse beweging in de prijzen voor trostomaten.

Nederlandse supermarkten

In week 37 t/m 41 zat er een stijgende lijn in de prijzen voor trostomaten bij de Nederlandse supermarkten. Er zijn wel regelmatig landelijke aanbiedingen met trostomaten geweest, met name bij Jan Linders, Lidl en Hoogvliet. Lidl had in week 39 biologische trostomaten in de aanbieding voor € 3,58 per kg.

Ierland

Nederland is de grootste aanvoerder van tomaten op de Ierse markt. De invoer uit Nederland, zowel inclusief re-export als alleen Nederlands product, is in 2009 stabiel gebleven ten opzichte van 2008. Ten opzichte van 2007 is er wel sprake van groei. De invoer uit andere belangrijke aanvoerlanden is gedaald in 2009, de invoer uit Spanje zelfs met 26%.

Bron: Marktbeeld Tomaat, Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.