Afwachtende houding van telers zorgt voor rustige hardfruitmarkt

Tholen - Hardfruittelers nemen door overzichtelijke oogstvolumes en ruim voldoende opslagcapaciteiten nog altijd een afwachtende houding aan. Dit meldt Marktservice Hardfruit Nederland. Dat geldt in het bijzonder voor Conference. Bij Elstar wordt hoofdzakelijk 2e en 3e pluk afgezet, waardoor de prijzen gemiddeld zwakker zijn. De Nederlandse marktsituatie bij appelen en peren is niet echt gewijzigd in vergelijking met de weken hiervoor.

Voor de Elstar-appelen geldt nog altijd een zeer stabiele afzet met gemiddelde prijzen die iets lager liggen door de zwakkere kwaliteit van de tweede en derde pluk. De vraag naar peren blijft goed maar in de export blijft, met name op de Russische en Franse markt, de Belgische concurrentie voelbaar. Het grootste probleem is momenteel echter de gepaste afzet van de producent. Kwalitatief goed product wordt vooral opgeslagen, in afwachting van nog vastere prijzen komend voorjaar.

Bron: Marktservice Hardfruit Nederland

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.