Pompoen een lust voor hart, darmen en gewicht

Denkt u bij een pompoen ook spontaan aan de leuke gezelligheid van Halloween of het sprookje van Assepoester? Naast hun magische invloed, zijn ze ook gewoon gezond en lekker. Een pompoen is een groente en net zoals de courgette en de kalebas is deze groente een vertegenwoordiger van de Cucurbitacea cucurbita familie. Pompoenen komen in honderden soorten en maten. Je vindt ze in de winter en de zomer. En ook hier geldt het principe, klein maar fijn. Niet de grotere versies zijn het lekkerst maar wel de kleinere. Hun smaak is net iets zachter, verfijnder en hun structuur is minder houterig.

Met 20 kcal per 100 gram zijn pompoenen caloriearm voedsel en het vruchtvlees zit vol met bètacaroteen, een krachtige antioxidant die het lichaam beschermt tegen tal van vrije radicalen die kankers veroorzaken. Vooral het risico op longkanker, kanker van de slokdarm en van de darmen verkleint voor de ‘pompoeneter’. Pompoenen zijn verder rijk aan de vitamines B2, foliumzuur of vitamine B9, vitamine C en vitamine E.

Bron: gezondheidsnet.rnews.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.