Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Der Spiegel bericht: Hollandse tomaat weer populair bij Duitse consumenten

Het grote Duitse weekblad Der Spiegel benoemde onlangs een aantal belangrijke consumententrends in Duitsland. Belangrijke conclusie daarbij is dat de tomaat uit Holland weer goed scoort bij de Duitse consumenten. Dat de 'Hollandtomaten' het weer goed doen is mede te danken aan de natuurlijke teeltwijze met hommels en biologische bestrijding, aldus Der Spiegel. En ook de grote diversiteit van verschillende soorten wordt geprezen. Ooit was Der Spiegel begin jaren negentig zeer kritisch over Nederland toen men Frau Antje omgevormd tot junkee op de voorkant plaatste.Dus in dat historische perspectief verheugend goed nieuws over Nederlandse tomaten in deze belangrijke Duitse nieuwsbron, en blijkt dat de inspanningen van de Nederlandse voedingstuinbouw in de laatste twintig jaar zijn vruchten afwerpt en het grote Duitse publiek weer bereikt.

GroentenFruit Bureau is de afgelopen jaren met een imagocampagne volop actief in Duitsland namens de Nederlandse vruchtgroentensector en richt zich met haar inspanningen op het informeren van het brede publiek over de natuurlijke, veilige en duurzame teeltmethodes van de Nederlandse voedingstuinbouw.

[…] Die Tomate steht in der Beliebtheitsskala der Deutschen ganz oben. Ob auf der Pizza, in Salat, Suppen oder als Ketchup - hierzu Lande isst jeder jährlich 19 Kilo. Dabei feiert die einst verschmähte Holland-Tomate ihr Comeback. Zurück zur Natur heißt es in den Treibhäusern der Tomatenbauern. Die Bestäubung der Pflanzen erfolgt wieder mit Bienenvölkern und Schädlinge werden auf natürlichem Wege statt mit der Chemiekeule bekämpft. Auch die Kreativität kennt keine Grenzen. Immer neue Züchtungen sollen Appetit auf mehr machen[…] ( bron: www.spiegel.de, 15 oktober 2010)

Het gehele Spiegel-artikel is te lezen op: www.spiegel.de/sptv/tvthema/0,1518,723289,00.html
Publicatiedatum: