Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FreshRinse nieuwe technologie voor voedselveiligheid en versheid

Chiquita onthult grootste uitvinding sinds voorverpakte salades

Chiquita Brands introduceert na jaren van intensief onderzoek en investeringen een technologische doorbraak op gebied van voedselveiligheid en versheid. De FreshRinse-technologie is een nieuwe productspoeling die de micro-organismen op bladgroenten drastisch vermindert en tegelijkertijd de versheid beter behoudt. De FreshRinse wordt beschikbaar gemaakt voor de gehele sector, waarmee Chiquita de langdurige inzet voor de volksgezondheid en het verhogen van voedselveiligheid sterk onderstreept.

"Gebaseerd op ons uitgebreid onderzoek, zien we FreshRinse als de grootste uitvinding sinds het begin van voorverpakte salades", aldus Fernando Aguirre, voorzitter en CEO. "FreshRinse bepaalt een nieuwe norm in voedselveiligheid voor de productie-industrie. We blijven zorgen voor doorbrekende vernieuwingen en we zijn van plan deze technologie beschikbaar te maken voor de industrie. We willen dat verbruikers en klanten ervan op de hoogte zijn dat ze veel vrijer zijn geworden qua keuze bij aankoopbeslissingen."


Fernando Aguirre, voorzitter en CEO

FreshRinse is een wetenschappelijk geldig gemaakte verbetering voor de veiligheid voor verse producten. Het levert een aanzienlijke vermindering van micro-organismen op bladgroenten. Dit inclusief superieure microbiële doeltreffendheid tegen dergelijke ziekteverwekkende organismen als Salmonella en E. coli O157:H7, in vergelijking met de conventionele chloorreinigingsmiddelen van de industrie.

Bij vergelijking met traditionele chloorreinigers werd FreshRinse als superieur microbieel doeltreffend bevonden, met een beter behoud van versheid. Na nauwkeurig uittesten, inclusief uitdagende studies rond zwevende en verbonden pathogeencellen, bewezen FreshRinse-resultaten dat er een substantiële vermindering op te merken viel van door voedsel overgedragen pathogenen. Hierbij denken we voornamelijk aan Listeriose, Salmonella en E. coli O157:H7. Een veel beter resultaat dan bij chloorreinigingsmiddelen.

Deze pathogeenstudie door derden was het werk van het National Center for Food Safety and Technology. De bijgevoegde celmethode toont aan dat de FreshRinse technologie een hogere vermindering van bepaalde pathogenen op bepaalde bladgroenten oplevert, dit in vergelijking met chloorreinigingsmiddelen.
Het bewijs werd geleverd dat FreshRinse tot negen keer of meer E. coli O157:H7 en Salmonella bij snijsla en spinazie verminderde in vergelijking met de chloorreinigingsmiddelen. Het volgende voorbeeld zegt genoeg: FreshRinse verminderde 78 maal meer het Salmonella-gehalte verbonden aan snijslabladeren. Op secundair vlak zorgde FreshRinse ook voor een 750 maal grotere vermindering van zwevende pathogenen, wanneer men het vergelijkt met een behandeling door chloorreinigend water.

Toonaangevende veiligheidsexperts, die als adviseurs optreden voor Fresh Express, hebben de FreshRinse Technologie onderzocht:

- Dr. Michael T. Osterholm, PhD, MPH, directeur, Center for Infectious Disease Research and Policy en professor, Division of Environmental Health Sciences, School of Public Health, Universiteit van Minnesota

- Dr. David Acheson, MD, algemeen directeur, voedsel- en importveiligheid, Leavitt Partners, gewezen US Food and Drug Administration (FDA) gedelegeerd commissielid voor voedselveiligheid en gewezen FDA hoofd medisch ambtenaar

- Dr. Robert Buchanan, directeur en professor, University of Maryland Center for Food Safety & Security Systems; gewezen senior wetenschapsadviseur en directeur, Office of Science, Center for Food Safety and Applied Nutrition, FDA

Mike Burness, vice president voor wereldwijde voedselveiligheid en -kwaliteit sprak opnieuw over de eigenlijke doorbraak van de technologie. Hij bevestigde dat belangrijk onderzoek uitgevoerd was om de efficiëntie ervan te bewijzen in een levensechte omgeving, onder verwerkingsomstandigheden, en overeenkomstig de huidige industriële productienormen.

"De huidige resultaten hebben aangetoond dat FreshRinse uitmuntende verbeteringen oplevert wat voedselveiligheid voor bladgroenten betreft", aldus Burness. "We zijn ook erg verheugd dat we, na de technologie onderzocht te hebben, zulke bevestigende antwoorden ontvangen hebben van Drs. Osterholm, Acheson en Buchanan - drie wereldvermaarde experten rond voedselveiligheid."


Drs. Osterholm bespreekt de voordelen van de FreshRinse-technologie

De FreshRinse-technologie is een kenmerkende uitvinding, ontwikkeld na jaren intensief onderzoek door de hoofdwetenschapper bij Fresh Express, Dr. Kai-Lai Grace Ho. Deze kreeg hierbij de hulp van de bedrijfsafdelingen O&O, voedselveiligheid, constructie en productie. FreshRinse is een combinatie van Generally Recognized as Safe (GRAS) en een FDA-goedgekeurd ingrediënt dat pathogeenvermindering beduidend stimuleert en tegelijkertijd de versheid behoudt. Gebruik ervan op zowel conventionele als organische producten is aanvaardbaar. FreshRinse heeft duidelijk het potentieel ingezet te worden voor vergevorderde en significante toepassingen in de toekomst. Tegelijkertijd wordt het beschouwd als een milieuvriendelijke technologie. Ingrediënten zullen afgebroken worden tot milieuveilige en milieuvriendelijke samenstellingen zonder rechtstreeks gevaar voor het milieu.


Dr. Kai-Lai Grace Ho, hoofdwetenschapper bij Fresh Express

De afgelopen vijf maanden werd commercieel gebruik van FreshRinse wetenschappelijk gevalideerd. Dit werd een feit na naadloos werken onder specifieke slaproductievoorwaarden en na het horen van positieve verbruikerservaringen. Dankzij FreshRinse ondergaan verse producten geen chloorzuiveringsproces en behouden als positief gevolg ervan dan ook hun natuurlijke kleur en aroma.
Fresh Express richtte zich op de grootste bijeenkomst in het land van kaderpersoneel rond productie - de Produce Marketing Association's (PMA) Fresh Top - om informatie uit eerste hand te geven over de voordelen van deze nieuwe technologie. Dit vormde als het ware het debuut voor FreshRinse.

Voordeel was dat Fresh Express zich hierdoor ervan kon verzekeren dat zowel grote als kleine productiebedrijven de kans kregen meer te weten te komen over deze nieuwe technologie. Hierbij komt nog dat Fresh Express van plan is een uitgebreid opleidingsprogramma voor verbruikers op te starten. Hierbij denken we aan een opmerkelijke advertentiecampagne, zowel op TV als in de geschreven pers. Verder staan nog andere activiteiten op het programma om de verbruikers te informeren over de belangrijke voedselveiligheids- en -kwaliteitsvoordelen van FreshRinse. 
Publicatiedatum: