Na weken van hard werken in de boomgaarden is de oogst voltooid. De nieuwe pluk Kanzi-appels is ook dit jaar van voortreffelijke kwaliteit. De Kanzi-plukkers verrasten Brussel afgelopen vrijdag op bijzondere wijze. In een bonte parade toornden zij hoog boven het toegestroomde publiek uit. Zelfs het verkeer kwam tot stilstand door de Kanzi-plukkers in hun oogstkostuums en rijk gevulde manden. De stoet plukkers en hun hulpjes, die kruiwagens vol pas geoogste Kanzi-appels door de straten duwden, gingen naar hartje Brussel voor een spectaculaire presentatie.
Tegen het einde verplaatste de parade zich naar het Atomium. Daar schonken plukkers uit 9 landen een kist Kanzi-appels van eigen oogst aan chef culinair Alexandre Masson van het Atomium Restaurant.
Van boomgaard naar fruitschaal
De appel Kanzi maakte in de afgelopen vijf jaar een snelle opmars. De stevige, sappige appel vindt door zijn bijzondere friszoete smaak steeds vaker de weg naar de fruitschaal. Hoewel de naam Kanzi exotisch klinkt, komt de appel oorspronkelijk uit Noordwest-Europa. Momenteel wordt hij in West- en Zuid-Europa geteeld. In elk land is de oogst groot genoeg om de inwoners een Kanzi-appel van eigen bodem te kunnen aanbieden.De oogst van dit jaar wordt geschat op ongeveer 35.000 ton. Vanaf 18 oktober zijn Kanzi-appels in supermarkten en betere groentespeciaalzaken verkrijgbaar.
De film van de parade kunt u bekijken op http://youtube.com/kanziparade.