ook Nederland in gesprek met Chinese autoriteiten

BFV kan vanaf dit seizoen Conference naar China exporteren

Vanaf dit seizoen kan de Belgische Fruitveiling exporteren naar China. België heeft een overeenkomst gesloten met China. De veiling kan al Conference uitvoeren naar een beperkt deel van het land. Dit meldt Fruitteelt. Die peren moeten dan wel uit een gebied komen dat aan de fytosanitaire eisen van de Chinese overheid voldoet. In België is zo'n gebied aangewezen in het Waasland, een fruitteeltgebied ten westen van Antwerpen en onder Zeeuws-Vlaanderen. Dat gebied moet vrij zijn van bacterievuur en fruitmot.

Ook de Nederlandse overheid is met de Chinese autoriteiten in gesprek om de export van Conference naar dit land van de grond te krijgen. Zo heeft de Landbouwraad (de vertegenwoordiger van het voormalige ministerie van LNV op ambassades en consulaten) onlangs al op ludieke, maar daarom niet minder indringende wijze, dit verzoek gekregen van handelsorganisatie Frugi Venta.

Bron: Fruitteelt
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.