Kromme Jongens komen uit de Kas

Afgelopen vrijdag 8 oktober 2010 heeft de legendarische Westlandse band Kromme Jongens op ludieke wijze haar plannen voor een Reünieconcert toegelicht. Tijdens een heuse persconferentie kwamen 4 oude tuinders met een rollator naar binnen en deden ze zich voor als de Kromme Jongens anno 2010.Pas na enige tijd schoven de echte bandleden achter de microfoon in het Westlands Museum en deden ze zich voor als de zonen van de Kromme Jongens. Het geheel werd omlijst door een powerpointpresentatie over het festival.Sportpark FC ' s-Gravenzande

Al gauw werden er door de Jongens wat onthullingen gedaan. Het Reünieconcert zal plaatsvinden op het terrein van de 'nieuwe' combinatie FC 's -Gravenzande. Er is voor deze locatie gekozen omdat het een van de weinige /gezellige en sfeervolle 'af te sluiten' terreinen is, maar ook omdat het een leuke samenloop is dat de club voor het eerste seizoen opereert. Het bestuur van de voetbalclub was al langere tijd op de hoogte, maar heeft het geheim goed kunnen bewaren.

Tijdstip

Vanwege de overweldigende belangstelling is al gekozen voor 2 concerten, die gaan plaatsvinden op vrijdagavond 17 en zaterdagavond 18 juni. Tijdens de concerten zullen ook bekende Nederlanders meedoen, maar de Kromme Jongens wilden nog niet vertellen wie dit zouden zijn.

Uniek Concert

De Kromme Jongens willen een concert geven waar de nadruk wordt gelegd op de liedjes, maar willen ook een unieke show opzetten. Om dit goed te organiseren hebben ze organisatiebureau Experience Express in de arm genomen en is er tevens een professionele 'Art Director' ingehuurd om het concert onvergetelijk te maken.

Kaartverkoop

De kaartverkoop van het reünieconcert zal plaatsvinden vanaf 1 november via Internetsite www.krommejongensdereunie.nl, via de Primera-winkels en de bekende verkoopadressen in Naaldwijk en De Lier. Bovendien zullen de bandleden zelf kaarten gaan verkopen in de Slimmerick op 30 oktober tussen 15.00 – 18.00 uur.Westlandse Spelen

Op zaterdag 18 juni zullen overdag verschillende activiteiten plaatsvinden om het saamhorigheidsgevoel in het Westland te verstevigen en uit te dragen. Een dag voor en door Westlanders! Zo zal de dag beginnen met een Westlands ontbijt en zullen Westlandse Spelen worden georganiseerd. Iedereen kan meedoen met wedstrijden 'Paipe slingeren', '100 meter frezen', ' kissies papiere' en ‘goot lopen’. Verder zullen op die dag de verschillende Westlandse verenigingen en culturele organisatie zich kunnen presenteren op het festivalterrein. In zogenaamde ‘Kromme Jongens-gesprekken’, die in februari 2011 worden georganiseerd, worden Westlanders uitgenodigd om gezamenlijk met de Kromme Jongens het programma voor de zaterdag uit te werken. Aanmelding voor deze bijeenkomsten kan via de site: www.krommejongensdereunie.nl .

CD Boek

Op de persconferentie spraken de jongens ook over hun nieuwe project. Er wordt door de bandleden erg hard gewerkt aan nieuwe liedjes over nog onbezongen onderwerpen en op dit moment liggen al 8 liedjes in de grondverf. Bovendien is niemand minder dan Marjoke van der Wilk bezig met een boek bij de CD, waarbij achtergronden over de liedjes en de band worden gegeven.

A.L.S

Jaarlijks is het derde weekend van juni ook Wereld A.L.S. dag. Sinds twee jaar organiseert de A.L.S vrijwilligersgroep Westland voor onze regio het fietsevenement “Trap A.L.S de Wereld uit” om steun te geven aan patiënten en hun naasten en om geld in te zamelen voor onderzoek. A.L.S. is een dodelijke zenuw-/spierziekte die een ernstig verloop van aftakeling kent. Het festival geeft de stichting de gelegenheid hun fietsevenement te organiseren vanaf het festivalterrein. Daarnaast zijn er andere leuke ideeën om aan het evenement te koppelen o.a. voor meerdere bejaardentehuizen in Westland een gezellige bingomiddag organiseren.

Klimaatneutraal

Naast de unieke invulling van het festival is het ook uniek dat het festival echt helemaal klimaat-/CO2 neutraal plaatsvindt. Dit betekent dat het evenement de totale CO2 uitstoot voor, tijdens en na het festival geneutraliseerd wordt. Dit neutraliseren werkt als volgt: Broeikasgas emissies die veroorzaakt worden door het evenement worden geneutraliseerd met reductie van precies dezelfde hoeveelheid broeikasgas emissies op een andere plaats. Boeikasgas emissies dragen bij aan klimaatverandering ongeacht waar deze emissies plaatsvinden. Het is daarvoor dus ook niet relevant waar deze emissie reducties plaatsvinden.
Eerst wordt de emissie van het evenement geanalyseerd en gekwantificeerd in een zogenaamde carbon footprint. In een tweede stap worden strategieën ontwikkeld om deze emissies te reduceren. Neutraliseren, de aanschaf van de carbon credits, is de laatste stap. Na het neutraliseren zijn de emissies van het evenement op nul gesteld. Het evenement is nu daarom “neutraal” voor het klimaat en draagt niet meer bij aan klimaatverandering.

Het bedrijf Soil and More helpt het festival bij het opstellen van de carbon footprint, maar ook bij het bedenken van methoden om de CO2-uitstoot te reduceren. Uiteindelijk zorgt SOil and More dat de resterende CO2 uitstoot geneutraliseerd wordt door carbon-credits te kopen bij trajecten die CO2uitstoot reduceren. Zo genereert Soil and More carbon credits door vermijding van uitstoot van methaangas. Het bedrijf zet in samenwerking met lokale partijen grootschalige composteringsprojecten op in ontwikkelingslanden. Soil & More’s compost wordt geproduceerd van organisch afval & mest waarvan, als het niet gecomposteerd zou worden, het meeste anders op afvalstortplaatsen zou rotten, hetgeen veel methaan emissies geeft. Door Soil & More’s innovatie composteringstechniek kunnen deze emissies vermeden worden. Bovendien levert deze innovatieve techniek veel arbeidsplaatsen op in ontwikkelingslanden. Een aantal festivals zegt klimaatneutraal te zijn, dit festival is het echt!

Sponsors

Het streven is om de prijs van het festival zo laag mogelijk te houden, om zodoende iedereen de mogelijkheid te geven erbij te zijn. Daarvoor is wel sponsoring nodig. Er wordt dan ook actief gezocht naar sponsors, die op een originele manier willen bijdragen/meewerken aan dit festival. Dit kan bijvoorbeeld door VIP arrangementen voor klanten, door personeelsfeestjes of door reclame-uitingen. Indien u geïnteresseerd bent kunt u een mailtje sturen aan info@experience-express.nl of naar info@krommejongens.com of u kunt zich aanmelden als vrijwilliger via www.krommejongensdereunie.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.