GlobalGAP strenger op middelengebruik

In het GlobalGAP-schema komen vanaf 1 januari 2011 wereldwijd strengere eisen voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Ook komen er zwaardere eisen voor gecertificeerden om aan te tonen dat de toegepaste gewasbescherming voldoet aan de MRL-eisen. Dat meldt Ad Klaassen van de Dutch Produce Association deze week, voorafgaand aan de GlobalGAP-conferentie die 7 en 8 oktober plaatsvindt in Londen.

Op deze conferentie komen afgevaardigden uit alle deelnemende landen bijeen om de ontwikkelingen binnen GlobalGAP te bespreken, daadwerkelijke beslissingen worden niet genomen. Wat betreft de nieuwe gewasbeschermingeisen verwacht Klaassen geen grote gevolgen voor Nederlandse telers. "We hebben juist dit initiatief genomen, zodat er wereldwijd een versterking van het schema komt."

Naast deze eisen, komen er ook strengere regels voor het gebruik van water en komt er een handleiding voor het omgaan met microbiologische risico’s. Beide onderwerpen spelen in Nederland een minder grote rol, maar zijn wereldwijd wel van belang. De nieuwe regels gaan gelden vanaf het moment dat bedrijven in 2011 hun jaarlijkse


Bron: Fruitteelt

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.