“goede vooruitzichten nieuw seizoen”

Maroc Fruit Europe gespecialiseerd in Marokkaans citrus

Tholen - Maroc Fruit Europe B.V. is een Nederlands bedrijf dat sinds twee jaar groenten en fruit importeert uit Marokko. Hicham Kissami besloot na jaren ervaring te hebben opgedaan bij diverse Marokkaanse pakstations een eigen bedrijf op te richten in Nederland. "De kennis en ervaring die ik heb opgedaan wilde ik graag gebruiken om de groeiende positie van Marokkaanse groenten en fruit verder uit te breiden op de Europese markt", vertelt hij. "Wij hebben direct contact met de producenten en kunnen voor Nederlandse importeurs de volledige communicatie, papierwerk en financiële afhandeling verzorgen."

Maroc Fruit Europe B.V. is gespecialiseerd in het importeren van citrusfruit uit Marokko. Daarnaast importeert het bedrijf wat groenten en een klein volume zoete granaatappelen. De mandarijnen en nour komen uit de regio Berkane. De sinaasappelen zoals Salustiana en Maroc Late komen uit de regio Gharb en Beni Mellal. De importeur is zelf vaak in Marokko om ervoor te zorgen dat het gehele proces plantage/inkoop, oogsten, verpakken, en transport correct verloopt. Maroc Fruit Europe B.V. heeft een medewerker in dienst die in Marokko de kwaliteitscontrole doet tijdens het verpakken.


Vanaf dit seizoen introduceert Maroc Fruit Europe B.V. het huismerk Bni Snassen, dat is opgezet om uitsluitend het beste citrusfruit in te verpakken. "We gaan dit eigen merk exclusief leveren aan één importeur/distributeur per land (Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Rusland) die hun best doen om de producten in het hoogste segment van de markt te verkopen."

Het nieuwe citrusseizoen zal eind oktober van start gaan. Hicham laat weten dat in Agadir de eerste Marisol en Nules worden geoogst en verwacht dat men in de laatste week van oktober in Berkane ook zal beginnen met verpakken voor de Europese markt. De vooruitzichten voor het komende seizoen zijn volgens hem positief. "De productie is iets groter maar door de kleine maten zullen de volumes die geschikt zijn voor export ongeveer gelijk zijn aan vorig seizoen." Als het nog wat gaat regenen en koeler word zullen er voldoende dikke maten zijn. De kwaliteit van het citrus is volgens hem overigens prima.

Bedrijven die interesse hebben in citrusfruit of andere producten uit Marokko kunnen contact opnemen via:

Maroc Fruit Europe B.V.
Hicham Kissami
Tel Marokko: 00212 642 813 431
Tel Nederland: 0031 641 442 922
info@marocfruiteurope.com
www.marocfruiteurope.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.