
In vergelijking met de grote productie van vorig jaar is de oogst dit jaar ongeveer 11% gedaald, als gevolg van de koude en natte weersomstandigheden tijdens het voorjaar. Ook doen de bomen het volgens Jeff rustig aan na de recordproductie van afgelopen jaar. "Ondanks de kleinere oogst en de vertraagde start van de pluk is de kwaliteit van de peren dit seizoen uitstekend", aldus Jeff. Er zijn volgens hem ook veel grote maten beschikbaar die met name gewild zijn in Europa. "We verwachten dat dit ons zal helpen om de USA Pears te promoten in Europa, dat een belangrijke markt voor ons is en blijft."

De Green Anjou is de meest geteelde variƫteit in Washington en Oregon met een opbrengst van 9,7 miljoen dozen, dat neerkomt op 194.000 ton. De biologische perenproductie stijgt. Men verwacht 800.000 dozen (16.000 ton) te oogsten, hetgeen een record is. Een andere stijger is de Red Anjou, waarvan 15% meer zal worden opgebracht dan de gemiddelde oogst. Rode peren stijgen volgens Jeff in populariteit onder de consumenten, met name rond de feestdagen. "We zullen de Red Anjou dit seizoen dan ook meer gaan promoten in Europa."