Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jeff Correa, marketingdirecteur Pear Bureau Northwest:

"Amerikaanse peren van uitstekende kwaliteit"

Tholen - De perenoogst in de het noordwesten van de Verenigde Staten is van start gegaan. Jeff Correa, marketingdirecteur Pear Bureau Northwest vertelde tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van USA Pears met Nederlandse handelaren dat de productie van dit seizoen wordt geschat op 18,5 miljoen dozen. Dit is ongeveer gelijk aan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. De eerste peren zullen halverwege november arriveren in Europa.

In vergelijking met de grote productie van vorig jaar is de oogst dit jaar ongeveer 11% gedaald, als gevolg van de koude en natte weersomstandigheden tijdens het voorjaar. Ook doen de bomen het volgens Jeff rustig aan na de recordproductie van afgelopen jaar. "Ondanks de kleinere oogst en de vertraagde start van de pluk is de kwaliteit van de peren dit seizoen uitstekend", aldus Jeff. Er zijn volgens hem ook veel grote maten beschikbaar die met name gewild zijn in Europa. "We verwachten dat dit ons zal helpen om de USA Pears te promoten in Europa, dat een belangrijke markt voor ons is en blijft."



De Green Anjou is de meest geteelde variƫteit in Washington en Oregon met een opbrengst van 9,7 miljoen dozen, dat neerkomt op 194.000 ton. De biologische perenproductie stijgt. Men verwacht 800.000 dozen (16.000 ton) te oogsten, hetgeen een record is. Een andere stijger is de Red Anjou, waarvan 15% meer zal worden opgebracht dan de gemiddelde oogst. Rode peren stijgen volgens Jeff in populariteit onder de consumenten, met name rond de feestdagen. "We zullen de Red Anjou dit seizoen dan ook meer gaan promoten in Europa."