Wageningen UR gaat veredelingstechniek van Dow AgroSciences gebruiken

Dow AgroSciences en de Plant Sciences Group van Wageningen UR hebben een overeenkomst gesloten om te onderzoeken hoe de EXZACT Precision Technology van Dow gebruikt kan worden om via veredeling de zetmeelkwaliteit van de aardappel te verbeteren. De technologie van Dow AgroSciences biedt veelzijdige mogelijkheden voor gerichte genetische modificatie. Met de techniek kunnen in het DNA specifiek en efficiënt genen worden toegevoegd, genen worden veranderd of genen worden uitgeschakeld.

In het kader van de overeenkomst zullen onderzoekers van Wageningen UR de effectiviteit bestuderen van het gebruik van de EXZACT technologie in de aardappel. Aardappel is een tetraploïd gewas, waardoor het lastig te veredelen is via klassieke veredelingstechnieken. Binnen de samenwerking verschaft Dow AgroSciences de Wageningse onderzoekers niet alleen toegang tot de technologie, maar geeft hen ook toegang tot gevalideerde zink-vinger reagentia van hoge kwaliteit en intellectueel eigendom en wetenschappelijke expertise binnen Dow AgroSciences.

Bron: Plant Research International - Wageningen UR

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.