Sterke daling groentenareaal in Mecklenburg-Vorpommern

Tholen – Volgens het bureau voor de statistiek van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is het areaal vollegrondsgroenten in 2010 gedaald met 12% tot 1898 hectare. De grootste daling deed zich voor bij de verschillende sla- en koolsoorten. Bij de overdekte groenteteelt werd er slechts een oppervlakte van 13,2 hectare geregistreerd, een daling met 34 %. De productie van groenten worden steeds meer bepaald door de eisen vanuit de markt, die betekend grote en uniforme partijen. Economische overwegingen zorgen voor een sterke daling bij de overdekte teelt, waar nu nog 68 bedrijven actief in zijn. Het areaal tomaten daalde van 15 tot bijna 9 hectare.

De teelt van koolsoorten liep met 14% terug waarbij vooral broccoli, witte kool en bloemkool inleverden en de spruitkool echter een lichte uitbreiding te zien gaf. Bij de teelt van sla halveerde de teelt van ijsbergsla tot 56 hectare, ook Romana sla werd minder geteeld, maar de teelt van kropsla steeg met een kwart tot 126 hectare. De aspergeteelt bleef met 263 hectare gelijk, terwijl de teelt van wortelen licht steeg tot 166 hectare. Het areaal uien bleef met 10 hectare gelijk aan de oppervlakte van het jaar 2009.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.