Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tu.Ka.Mi. wil ook rest van Europa veroveren met kaki's

Tholen - Na het succes in Italië, wil telersvereniging Tu.Ka.Mi. nu ook de rest van Europa veroveren met hun kaki's uit Misilmeri, in de provincie Palermo op Sicilië. "We zijn met de vereniging gestart ter verbetering van de afzet ons product," zegt Pietro Borgese, voorzitter van Tu.Ka.Mi. "Nu willen we onze kaki's ook in de rest van Europa, met name in Frankrijk waar ons product vorig jaar ook goed werd ontvangen, op de markt brengen."




De productie van dit jaar is volgens de telersvereniging uitstekend, met name door de goede weersomstandigheden in Misilmeri. Na de oogst worden de kaki's in mandjes of dozen verpakt voor de Italiaanse en Franse markt.

De kaki wordt geproduceerd in de Italiaanse regio's Campanië (ruim 50 procent van totale productie), Emilia-Romagna en Sicilië.

De kakiplant (Ebenaceae-familie) kan tien meter hoog worden en heeft glanzende, puntige bladeren.



De rijping van vruchten ligt tussen oktober en november, als het groene vruchtvlees oranje wordt. De kaki's moeten helemaal rijp zijn voor ze gegeten kunnen worden. Na de oogst hebben de vruchten rust nodig om het samentrekkende effect van tannine weg te krijgen.



De belangrijkste kakivariëteiten zijn de oranje 'Loto di Romagna' in de productiegebieden van Imola, Faenza, Lugo, Ravenna, Forlì, Cesena en Rimini en de rood-oranje 'Vaniglia della Campania'. Andere variëteiten zijn de 'Fuyu' die later rijp is en de 'Kawabata', de 'Suruga' met sterker vruchtvlees en, natuurlijk, de 'Misilmeri'.

Voor meer informatie:
Associazione Tu.Ka.Mi.
Pietro Borgese (voorzitter)
Tel.: +39 (0)91 8723075

Hoofkantoor – SOAT n. 63
C.so Vittorio Emanuele, 174/A
90036 Misilmeri (PA)
E-mail: [email protected]
Tel./fax: +39 (0)91 8731384

Bron: Giambattista Pepi