Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Zespri-kiwi's uit Nieuw-Zeeland onderweg

Volgende week barst bij Zespri het Nieuw-Zeelandse kiwiseizoen 2010 weer los. De eerste lading met nieuwe oogst is nu op het water en zal in week 17 na een reis van 26 dagen arriveren in Zeebrugge. Het splinternieuwe schip MV Lady Rosebay is geladen met ongeveer 5500 pallets.

De oogst in Nieuw-Zeeland is nog steeds in volle gang en Zespri neemt alle voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de kiwi's worden verpakt onder ideale omstandigheden. Om topkwaliteit te garanderen worden er regelmatig controles uitgevoerd. Elke vrucht kan overigens tot aan de boomgaard waar de kiwi is geplukt worden getraceerd.



In vergelijking met andere seizoen waren de weersomstandigheden heel anders. In de meeste regio's viel minder regen. De groene kiwi heeft een goede bloeiperiode en vruchtontwikkeling gehad met een prima maatsortering tot gevolg. De kiwi gold heeft geleden onder een koude oktobermaand waardoor de maten wat kleiner uitvallen. De droogte heeft ook een positief effect, namelijk een uitstekende smaak van de kiwi's.

De opbrengst dit seizoen is ongeveer gelijk aan vorig jaar. Het beschikbare volume van de groene kiwi's ligt gemiddeld hoger, terwijl het volume Zespri Gold wat lager ligt dat vorig seizoen. Zespri Europe heeft er alle vertrouwen in dat het komende seizoen net zo succesvol zal zijn als het seizoen van 2009. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de promotiecampagne in Europa om de kiwiverkoop vanaf het begin van het seizoen meteen sterk te starten.

Voor meer informatie:
Nele Moorthamers
ZESPRI
Tel: + 32 3 201 08 05
Fax: +32 3 201 08 91
www.zespri.eu