Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cisgenesetechniek bij Inova-rassen Junami en Wellant

Tholen - Volgens Henk Schouten van het PRI zal de nieuwe techniek om door middel van cisgenese raseigenschappen te modificeren het eerst worden toegepast op de rassen die door Inova Fruit zijn geïntroduceerd en wel op Junami en Wellant. De nadruk zal komen te liggen op een aanzienlijke verhoging van het gezondheidsaspect. Door de appel roodvlezig te “maken” is er een sterke toename van het aantal anti-oxidanten. Ook de duurzaamheid en voedselveiligheid van de teelt komen aan de orde door resistentie tegen plagen zoals schurft e.d. in te bouwen en dus het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen terug te dringen.



Een antioxidant is in staat om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. De meeste antioxidanten doen dit door met de radicalen te reageren, waardoor ze onschadelijk worden. De schadelijkheid van radicalen wordt veroorzaakt doordat de moleculen zeer gemakkelijk reacties aan kunnen gaan met bijvoorbeeld het DNA, wat kan leiden tot de ontregeling van de celdeling en dus tot kanker, of beschadiging van verschillende intracellulaire eiwitten.

Als de regelgeving in Europa en Nederland versoepeld wordt voor cisgenese kunnen de eerste resultaten met de ‘gezondere’ Junami op de Floriade in 2012 getoond worden.

Publicatiedatum:
Auteur:
©