Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pro Natura behaalt goede resultaten met bio-groenten

De vestiging van Pro Natura in het Franse Bretagne heeft afgelopen jaar ruim 3500 ton biologische groenten afgezet. Dat is ruim 18% meer dan in het jaar daarvoor. Ook voor dit jaar beoogt men weer een groei van zeker 15%. Pro Natura heeft dit goede resultaat weten te behalen door een goede samenwerking met zo'n 80 biologische telers.



Sinds 2008 beschikt Pro Natura over een sales-team in het Marokkaanse Agadir. Voor het komende seizoen verwacht men 8000 ton Marokkaanse groenten te verkopen. Het assortiment bestaat uit onder andere courgettes, paprika's, tomaten, komkommers, aardappelen, pompoenen en meloenen.

Daarnaast zal men vanaf volgend jaar 3000 ton volledig biologisch citrus kunnen aanbieden.



Pro Natura beschikt in Agadir over een pas gebouwd verpakkingsstation van 4600 m2 met daarin onder andere 6 koelcellen van 100 m2 en 5 sorteerlijnen met flow-wrap-machines. Het verpakkingsstation is BRC-gecertificeerd. Alle telers zijn gecertificeerd biologisch en beschikken over het BioSuisse- en GlobalGAP-certificaat.

Voor meer informatie:
ProNatura Provence
754 Av. Pierre Grand
MIN - BP107
84303 Cavaillon Cedex
Frankrijk
www.pronatura.com
E-mail