Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische teelt in Turkije in opmars

Tholen - De biologische teelt in Turkije breidt zich jaarlijks uit. Met haar gevarieerde klimatologische omstandigheden en rijke biodiversiteit heeft het land dan ook een groot potentieel voor de biologische landbouw. Hoewel de biologische teelt nog maar een klein deel van het totale landbouwareaal vormt, heeft de biologische teelt zich al wel uitgebreid tot alle Turkse regio's. In 2006 produceerden 10.553 telers biologische producten en waren er daarnaast nog eens 5.723 telers aan het omschakelen.



Buitenlandse importeurs raken dan ook steeds vertrouwder met de biologische producten uit Turkije. In 2007 werden de Turkse bio-producten naar 32 landen geëxporteerd. De belangrijkste afzetgebieden zijn de EU-landen Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Italië en Denemarken. Maar ook Zwitserland, de VS, België, Zweden, Oostenrijk, Canada, Japan, Israël en Zuid-Korea zijn exportmarkten met veel potentie. De Turkse exporteurs zijn zich bewust van de voedselveiligheidsnormen en voldoen daarom aan de instrumenten als ISO 9001: 2000, ISO 22000 en HACCP.