Beschikbaarheid en kwaliteit van veel producten komende weken problematisch

De effecten van de extreme warmte van afgelopen weken gaat nu zijn invloed uitoefenen op de beschikbaarheid, kwaliteit en houdbaarheid van verschillende AGF-producten. Hoewel deze problemen zijn aangekondigd, zijn afnemers niet gewend dat er beperkte beschikbaarheid is. Uit het blog van Smeding: "In dit blog lees je welke producten beïnvloed worden en wat Smeding doet om het ongemak zoveel mogelijk te beperken. Op dit moment levert deze situatie beschikbaarheidsproblemen op voor de volgende producten:

Andijvie: beperkt beschikbaar
Broccoli: beschikbaarheid wordt beter
Bloemkool: beperkt beschikbaar
IJsbergsla: beperkt beschikbaar
Kropsla: beperkt beschikbaar
Prei: beperkt beschikbaar
Sperziebonen: beperkt beschikbaar
Witlof: beperkt beschikbaar
Aardbeien: beperkt beschikbaar
Tomaten: beperkt beschikbaar
Paprika: beperkt beschikbaar
Komkommer: beperkt beschikbaar
Courgette: beperkt beschikbaar
Aubergines: beperkt beschikbaar
Aardbeien: beperkt beschikbaar
Blauwe bes: beperkt beschikbaar

Waar mogelijk proberen we producten bij andere leveranciers extra in te kopen of vervangende artikelen te leveren. Dit is niet altijd mogelijk omdat de situatie voor de hele markt geldt. Het blijft dus een lastige situatie. In de praktijk betekent dit dat de verpakking (vorm, inhoud, etiket) van deze producten kan afwijken. Ook is het mogelijk dat de specificatie verandert. Zo zijn de kroppen ijsbergsla momenteel lichter van gewicht. Daarnaast worden er meer producten afgekeurd, omdat de kwaliteit niet optimaal is.

De beschikbaarheid en kwaliteit van deze producten blijft de komende weken problematisch. Het is afhankelijk van de weersomstandigheden in de komende periode of de situatie stabiliseert of verslechtert. Uiteraard zullen we je hiervan op de hoogte brengen!"

Bron: Smeding

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven