Italië: Jujubes om te snacken

De jujube (ook wel borstbes, borstbezie of rode dadel genoemd is de vrucht van twee nauw verwante, sterk op elkaar gelijkende soorten uit de Rhamnaceae, de Indiase jujube en de Chinese jujube) beleeft een gouden tijd. Tegenwoordig is dit fruit ook verkrijgbaar in doorzichtige verpakkingen van 250 gram waardoor het als snack kan worden geconsumeerd. Het fruit is van goede kwaliteit en de vroegrijpe rassen worden al volop geoogst en de latere rassen zullen naar verwachting tot en met november kunnen worden geoogst.

De verpakking

"Na de eerste, voorzichtige oogst van vorig seizoen, kan er dit jaar volop worden geoogst. De kwaliteit is erg hoog en een verpakking van 250 gram is perfect voor afzet via de groothandelsmarkten," aaldus Emile Fellini van het Italiaanse Fellini Patrizio, dat het aantal bomen de aankomende twee jaar zal vervijfvoudigen.

De boomgaard met het fertigatiesysteem

"In het licht van deze positieve resultaten hebben we besloten om nieuwe jujubebomen te planten om te kunnen voldoen aan de steeds toenemende vraag. We kiezen rassen die in de eerste plaats uitstekend zijn qua smaak, in staat zijn om een hoog suikerpotentieel te ontwikkelen en vervolgens kijken we naar de grootte van het fruit", zegt verkoopmanager Lamberto Giovanardi.

Emile Fellini laat een doos zien met 18 verpakkingen

In veel gebieden is de jujube-oogst lange tijd marginaal gebleven. Fellini Patrizio besloot om er een professioneel product van te maken dat is geoogst volgens de criteria en dat wordt aangeboden in een praktische verpakking. 


Jujube's na de oogst

Om jujubes van de gewenste kwaliteit te verkrijgen, maken de agronomen van het bedrijf gebruik van een fertigatiesysteem. De fertigatie moet op cruciale momenten gewogen en punctueel zijn. Op de rij wordt een mechanische bewerking uitgevoerd tegen het onkruid, terwijl er tussen de rijen wordt gemaaid.Fellini Patrizio besteedt de oogst van de jujubes, op ongeveer 100 hectare, uit aan Azienda Agricola 67. Er wordt minimaal zes keer geoogst zodat alleen het rijpe fruit bij de consument terecht komt.

De gekozen verpakking valt onder de lijn 'Gli Sfizi', dat op zijn beurt weer behoort tot de verpakkingslijn 'Freschissimi' van Fellini Patrizio. De consument houdt van dit soort snacks omdat het praktisch is en overal kan worden geconsumeerd. De jujube-snack is populair en de verwachting is dat 2018 zal zorgen voor een nieuw afzetrecord.

Contact:
Fellini Patrizio S.r.L.

Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italië
Tel.: (+39) 0547 659 777
Fax: (+39) 0547 574 84
Email: emile@fellinipatrizio.it
Email: lamberto@fellinipatrizio.it
Web: www.fellinipatrizio.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.