Rustige start Peruaanse zoete uienseizoen

De VS is minder dan een maand geleden begonnen met het importeren van zoete uien uit Peru. Het seizoen in Peru duurt tot februari volgend jaar, gevolgd door Mexico voor twee maanden. De oogst in Peru daalt licht door minder zon. Ook de maatvoering is aan de kleine kant.

"De groeiomstandigheden in Peru zijn dit jaar ongebruikelijk geweest", zei Omar Cruz van Bland Farms. "Er was gebrek aan zonuren wat heeft geresulteerd in kleinere uien en een lagere opbrengst. Het is een vrij gemiddelde oogst op dit moment. Het daglicht is beperkt geweest en het eerste gedeelte nadelig beïnvloed. De volgende delen zien er echter veelbelovender uit, omdat er meer zonneschijn wordt voorspeld nu de zomer op gang komt in Peru. "

Cruz: "De markt voor Vidalia zoete uien had dit seizoen een lagere prijs dan normaal, maar het ziet er naar uit dat de prijzen beginnen op te lopen. Momenteel is de vraag naar uien goed en de gemiddelde prijs ongeveer 18 dollar."


Omar Cruz op de plantage

Hetzelfde uienzaad als Vidalia
Omdat de Vidalia uien zo goed worden gepromoot, is het interessant om op te merken dat de zoete uien die Bland Farms in zowel Peru als Mexico teelt uit dezelfde zaden afkomstig zijn als die in Georgië. Het enige verschil is de locatie van herkomst en de tijd van het jaar waarin ze worden geteeld.

"Ze zijn allemaal van dezelfde zaadvariëteiten", legt Cruz uit. "De regio's in Peru waar we zoete uien telen - Ica en Arequipa - hebben een vergelijkbare bodem en omstandigheden als in Georgië. Bland Farms teelt ook met hetzelfde zaad in Mexico en samen zorgen we ervoor dat we het hele jaar door zoete uien kunnen leveren. Echter kunnen alleen de zoete uien die in Vidalia zijn geteeld, worden afgezet als 'Vidalia uien'. Omdat we een verticaal geïntegreerde teler zijn, hebben we bovendien een team van agronomen in dienst om ervoor te zorgen dat de kwaliteit consistent is ongeacht de regio waarin ze zijn geteeld."


Aanplant Vidalia uien onderweg
Hoewel het seizoen net is afgelopen, staan ​​Vidalia uien nog steeds op de voorgrond bij Cruz. Hij zei dat de uienzaden uit Georgië momenteel worden gezaaid in de kweekbedden. Daar zullen ze worden verzorgd totdat ze klaar zijn om vlak voor de winter in de grond te worden geplant en deze zullen voor de oogst van 2019 gaan zorgen.

"Op dit moment bereiden we onze kweekbedden in Georgië voor", vertelde Cruz. "Tussen september en november groeien de zaailingen in de kweekbedden voordat ze in de grond worden geplant voor de oogst van april. Tot nu toe is alles goed gegaan voor de nieuwe oogst."

Voor meer informatie:
Omar Cruz
Bland Farms
Tel: +1 (912) 654-1426

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.