Texaanse grapefruit naar Europa

Het is bijna citrustijd in Texas. Telers bereiden zich voor op de sinaasappeloogst, die half oktober gevolgd zal worden door de grapefruitoogst. Momenteel worden nog sap- en brixtesten op de grapefruit uitgevoerd.

Trent Bishop van Lone Star Citrus: "Begin november beginnen we onze Winter Sweetz te verpakken die tot begin maart verkrijgbaar zullen zijn. Het was een goede zomer met een goede hoeveelheid neerslag en daarna de gebruikelijk 60 hete en droge dagen in juli en augustus." Hij voegde eraan toe dat het volume dit jaar groter was en dat het formaat waarschijnlijk kleiner zal zijn dan het grote fruit van vorig jaar.Texas vult het Florida-gat voor Europa
Citrustelers uit Florida staan momenteel voor vele problemen. Een ervan is de citrusgreening. Volgens sommige ramingen heeft de staat het afgelopen decennium de helft van haar gewassen verloren. Het gevolg is dat de Europese markt naar alternatieven heeft gezocht en die gevonden lijkt te hebben in de stijging van het Texaanse marktaandeel van dit gewas.

Meer werk voor 'behind-the-scenes' marketing
Lone Star Citrus zal dit jaar nauw samenwerken met retailers op het gebied van promotie. Een manier die gebruikt wordt is consumentengedraganalyse.

"Door te investeren in digitale data kunnen we een strategie ontwikkelen om de consument direct te benaderen. We zullen met de retail samenwerken om grapefruit te promoten, want we hebben dezelfde doelen."


Goede markt verwacht voor het begin van het seizoen
Momenteel versterkt de sinaasappelmarkt door een aanbodtekort. Dit lijkt veelbelovend te zijn voor de Texaanse telers die op precies het juiste moment op de markt komen. Ook voor de grapefruit ziet het er goed uit.

Focus op retailsamenwerking op de PMA
Lone Star Citrus zal aanwezig zijn op de PMA. Dit jaar ligt de focus op gesprekken met retailers over het plan om de pr te boosten via direct marketing strategie├źn.

Voor meer informatie:
Trent Bishop
Lone Star Citrus
Tel: +1 (956) 424-7775

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven