Chinese herfstoogst peultjes en sugar snaps nadert

"We hadden dit jaar een zeer succesvolle oogst voor peultjes en sugar snaps. Het duurde van eind april tot juli 2018. Over het algemeen was het weer goed voor het telen van peultjes, hoewel het soms een beetje regende. Gedurende die tien weken gedurende de oogst hebben we naar Europa geƫxporteerd. Er waren slechts 2 of 3 containers met kleine problemen na aankomst. Al onze klanten waren tevreden met onze kwaliteit, maar sommigen wilden gedurende bepaalde weken meer", legt Sherry Xu van Luscious Fresh uit als ze het heeft over het voorjaar.

Xu vertelt over het komende seizoen in de herfst: "Ons herfstoogst zal naar verwachting in oktober van start gaan en onze leveringsperiode zal ongeveer 6 weken duren. Tijdens het regenseizoen in juli en augustus was de regenval iets meer dan de peulen konden hebben waardoor er wat verloren is gegaan. Het is vervelend maar we gaan gewoon door en proberen dingen weer op de rit te krijgen en de zaken onder controle."


"Kwaliteit is altijd onze eerste zorg. Vooral voor de export naar Europa, omdat ze MRL-normen hanteren die erg belangrijk voor ons zijn bij het kweken en exporteren van peultjes. We moeten ons aan strikte voorwaarden houden voor het gebruik van beschermingsmiddelen, zelfs als dit betekent dat de opbrengst minder zal zijn. We bezoeken Europa elk jaar om te vergaderen met onze partners en om op de hoogte te blijven van de veranderingen in de markt. "


"De komende herfstoogst zullen er beperkt volumes peultjes en sugar snaps zijn. We hopen dat het weer mooi blijft en we verwachten dat de oogst over enkele weken vlekkeloos verloopt. "

Sherry Xu 
Luscious Fresh Co., Ltd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven