Teel iedere groente op je parkeerterrein met Freight Farms

Het in 2010 in Boston opgerichte Freight Farms heeft als eerste slimme, hydroponic vertical farming geïntegreerd in een container met de Leafy Green Machine. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het de Grown van Freight Farms, een on-site vertical farming service, aan zijn lijn heeft toegevoegd. Met Grown zal Freight Farms niet alleen de teelt op water Leafy Green Machine installeren, maar ook een teler in dienst nemen om het teeltbedrijf volledig te exploiteren, monitoren en onderhouden.


Joshua Fiagbedzi, een van de eerste Grown-telers, verpakt producten luttele minuten na de oogst. Meer dan 50 klanten zullen van deze gewassen genieten, geteeld door een teler die ze kennen op minder dan 100 meter van waar ze het eten.

Door de noodzaak weg te nemen om personeel voor de teelt op te leiden, kan Grown onmiddellijk worden ingezet bij elke foodservice onderneming of wat dan ook. Klanten kiezen wat ze willen laten telen en hoe die producten binnen hun organisatie zullen worden afgezet. Het gemak van Grown maakt het ideaal voor bedrijven, universiteiten, woongemeenschappen, ziekenhuizen en andere klanten die zich inzetten voor voedseltransparantie en gezondheid.

Door te telen in een gecontroleerde omgeving kunnen klanten het hele jaar rekenen op constante kosten en kwaliteit ongeacht het seizoen. Leafy Green Machines kunnen op slechts een paar stappen van het bord worden geïnstalleerd, waardoor de voedselkilometers drastisch worden verminderd. Ze verbruiken slechts hooguit 19 liter water per dag, en vereisen geen grote inspanningen om op te bouwen.

"Onze missie is om een ​​oplossing te bieden voor instellingen die de immense waarde lokale producten inzien, en hun aanvoermethoden zouden heroverwegen wanneer uitdagingen zoals personeels- en faciliteitenmanagement worden verminderd", zegt Brad McNamara, CEO en medeoprichter van Freight Farms .

Het Grown-programma voorziet B.GOOD, een in Boston gevestigde 'farm-to-table'-restaurantketen, inmiddels al van sla voor zijn populaire Cousin Oliver Burger. Ondertussen heeft 3D-ontwerpsoftwarebedrijf Dassault Systèmes een bloeiend CSA-programma voor medewerkers op de campus van Waltham (Massachusetts).

"Sinds Google zijn Leafy Green Machine in 2014 heeft geïnstalleerd, hebben instellingen over de hele wereld deze gebruikt om betrokkenheid en voorlichting rond voeding, duurzaamheid en technologie te bevorderen", zegt Jon Friedman, COO-leverancier en mede-oprichter van Freight Farms. "Door de last van het interne beheer van die teeltinstallaties te verwijderen, hopen we meer mensen dan ooit te bereiken."

Freight Farms gaat momenteel in zee met nieuwe Grown-klanten in de staat New England en is van plan om het project door het hele land uit te rollen in 2019.

De kosten van een standaard Grown-pakket beginnen bij 5000 dollar per maand, inclusief oogstplanning op maat, onderhoud, voorraadaanvulling, 24/7 monitoring en alle landbouwactiviteiten, zoals zaaien, verplanten en oogsten. Add-ons variëren van diensten op het gebied van marketing en branding tot educatieve evenementen in de teeltinstallatie en CSA-programma's op de campus.

Contact:
Talia Pinzari
Freight Farms
Tel: (+1) 781.635.6392

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven